“De Traan” treedt gratis op in verzorgingshuizen

Het bekende, theatrale muziekgezelschap “De Traan” gaat het komende jaar gratis optreden in diverse verzorgingshuizen in Drenthe.

Daar is natuurlijk een reden voor: De groep bestaat vijfentwintig jaar en de leden zochten naar een mogelijkheid om dat gepast te vieren. Er kwamen allerlei mogelijkheden voorbij: grote concerten in centra van dorpen en steden, een theatertour, al spelend rondrijden op een open vrachtwagen in dorpen en steden, enz. enz.

Toen kwam Jans Polling,  de muzikale leider van de groep, op het idee van de gratis optredens. Hij raakte bekend met de situatie in een verzorgingshuis, toen zijn vrouw na een hersenbloeding in zo’n tehuis werd opgenomen. Hij zag dat het dagelijks leven een grote eentonigheid kende, ondanks de inzet van het verzorgend personeel. Veel bewoners krijgen weinig, tot zeer weinig bezoek en alle dagen lijken op elkaar. Wanneer er eens een activiteit plaatsvindt, zoals een optreden van een of andere muzikale groep kijkt men daar dagenlang naar uit. Nadere informatie leerde, dat er nauwelijks geld is om met regelmaat een optreden voor de bewoners te organiseren en te betalen.

Unaniem besloten alle leden van “De Traan”, na bovenstaand verhaal, dat het een mooi gebaar zou zijn om ‘ons zelf weg te geven’. Het motto luidt: We komen optreden ‘voor een kop koffie en een gevulde koek’.

Beluister het radiointerview op NPO5 met Jans Polling over de gratis optredens in verzorgingshuizen.

DvhN: De Traan treed gratis op in verzorgingshuizen

Klik om te vergroten

Jezelf mogen weggeven, dat is een goed gevoel…..

Zoals we dat bij “De Traan” gewend zijn, komen we ook niet zomaar. Nee, we maken op basis van verstrekte informatie voor elk tehuis een optreden op maat. Immers, de samenstelling van de bewoners van diverse tehuizen verschillen nogal. Dus, het programma van “De Traan” zal ook steeds verschillend zijn. Ook de grootte van de groep zal aangepast worden aan de bestaande situatie.

Na een aankondiging op RTV Drenthe kwamen er vele aanmeldingen binnen en inmiddels is het hele programma van optredens klaar.  Alle leden kijken met een goed gevoel uit naar deze optredens.

De Traan Tour

Reacties van het publiek